WordPress Hesaplama...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

WordPress Hesaplama Özelliği Olan En İyi Form Eklentisi - Forminator

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
373 Görüntüleme
(@wordpresstr)
Gönderiler: 30
Yönetici Admin
Konu başlatıcı
 

WordPress kullanıcılarının en ihtiyaç duyduğu seçeneklerden biri kullanıcı ile etkileşim sağlayan formlardır.

Formlar wordpress çekirdeği içerisinde yer almayan en büyük eksikliklerden biri olmasına rağmen bu eksikliği tamamlayacak ücretsiz ve ücretli bir çok eklenti mevcut. Bunlardan en popüler olanı Contact Form 7. Ancak bu makalemizin konusu bu eklenti değil.

Forminator Pro

Evet, ücretli bir eklenti ancak diğer bir çok eklenti dışında en büyük özelliği basit matematik hesaplamalarını bildiğimiz formülasyonlar ile hazırlayabiliyor olmamız. Genel olarak bu tür bir çok ücretli düzeyde form eklentisi olsa da seçeneklere göre arkaplanda hesaplamaların yapılmasını sağlayacak ekranın tasarımı da biraz kod bilgisi gerekirken Forminator bu işi bildiğimiz matematik düzeyine indiriyor. Eklenti sadece form değil aynı zamanda anket ve test oluşturmak içinde kullanılabilir özellikere sahiptir.

Aşağıda hesaplama kurgusunun arka planı ve ön planı ekran görüntüleri fikir vermesi açısından yer almaktadır.

 

Eklentinin artı ve eksi yanlarınıda aşağıda maddeler halinde sıralıyorum.

  • Web sitenizde kullanıcılar ile etikleşime geçerek 4 işlemli hesaplamalara dair formlar oluşturabilirsiniz. (Örn : Kilo, Litre, Boy hesaplamaları gibi.)
  • Form üzerinden ön yüzden başlık, metin, çekilerek web sitesinde yazı olarak içe aktarılması mümkündür.
  • Google Recaptcha dışında hCaptcha ile de insan doğrulaması yapılabilir.
  • Stripe, Paypal ödeme sistemlerini desteklemektedir. Yurtdışı işlemlerinde fiyat teklifi oluşturup ödeme alabilirsiniz. Ancak woocommerce ile entegre değil maalesef bu nedenle Türkiye içinde ödeme alma konusunda eklenti yetersiz maalesef.
  • İmza alabilirsiniz. Özellikle web siteniz üzerinden masaüstünde fare ile imza atılması zor olsa da ofis, mağaza içinde müşterilerinize elinizde tablet ile form üzerinden imza alarak teklif oluşturup ayak üstü iş ilişkisini tescilleyebilirsiniz.
  • Eklentinin anket bölümü sadece tek soruluk hazırlanabilmekte
  • Test bölümünde cevabı belli olan bilgi testi ve kesin cevabı olmayan ve her seçeneğin farklı puanlandığı ve toplam puana göre sonuç veren kişilik testleri oluşturulmaına imkan veren testler bölümü mevcuttur.

Genel geçer diğer formlardan ayrı olan en büyük özelliğin hesaplama modülünün basit olması herkese hitap etmesi nedeniyle sizinle paylaşmaya değer buldum.

 

 
Gönderildi : 31/08/2023 8:53 pm
Paylaş: