WordPress 404 Hatal...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

WordPress 404 Hatalarının Toplu Çözümü

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
382 Görüntüleme
(@wordpresstr)
Gönderiler: 30
Yönetici Admin
Konu başlatıcı
 

Özellikle google site yönetim araçlarını kullananların en çok takıntılı oldukları konulardan biri 404 sayfa bulunamadı hatalarının yer almasıdır.

Aslında bana sorarsanız google'ın bu raporları yeri geliyor hatalı çalışıyor yeri geliyor var olan sayfayı hala erişilemiyor olarak raporluyor gösteriyor. Bu konuda tam bilgiye sahip olmayan kişiler ise ciddi anlamda bu sonuçları kafaya takıyor diyebilirim.

Ancak gerçekten bir 404 hatası aşağıdaki nedenler dışında sizden kaynaklı değilse pek de dikkate alınmasını gerekli görmüyorum.

  • Alan adı değişikliği
  • Mevcut yazının URL yapısının değişimi
  • Kategori, etkilet yapılarının değiştirilmesi

Bunun dışında hali hazırda tarafınızdan bir url değiştirildiyse eğer bunu manuel olarak düzeltmenizi her zaman öneririm. Ancak çok fazla sayıda 404 hatası raporlanıyorsa ve bununla tek tek baş edemeyecek durumda iseniz %100 olmasa da sorunun çözümünde size yardımcı olarak bir eklenti söz konusu.

404 to 301 - Redirect, Log and Notify 404 Errors

404 to 301 - Redirect, Log and Notify 404 Errors Herhangi bir 404 sayfasını, 301 Yönlendirmelerini kullanarak Başlığa, Gönderi Türüne ve Sınıflandırmaya dayalı olarak Benzer bir Gönderiye Otomatik Olarak Yönlendirmeye yarıyor. Üstelik bunu manuel değil otomatik olarak yapıyor.

Yani websiteniz.com/genel/post_adi şeklinde olan yazınızı websiteniz.com/haber/post_adi şeklinde güncellediğinizde otomatik olarak 404 yönlendirmesini doğru yazıya aktarmaya çalışıyor. 

Ancak bunu yaparken %100 doğru bir sonuç vermesi maalesef garanti değil. Bunun yanında benzer bir sonuç olmadığında URL otomatik olarak ana sayfaya veya sizin belirlediğiniz bir sayfaya yönlendirilebiliyor.

Ayrıca eklenti yine 404 hatalarını e-posta olarak tarafınıza rapor ekte özelliğine sahip.

Bu konu 7 ay önce. Erdinç Gür tarafından değiştirilmiştir
 
Gönderildi : 17/09/2023 10:22 pm
Konu Etiketleri
Paylaş: