WordPress'de En Çok...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Makale WordPress'de En Çok Karşılaşılan Hatalar ve Çözümleri

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
279 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

WordPress kullanıcılarının yaşadığı en yaygın WordPress hatalarının çözümlerini sizler için derledim. Farklı sorunlar ile karşılaşmanız halinde benimle iletişim kurabilirsiniz.

 

WordPress Eklenti Yükleme Sonrası Beyaz Ekran Hatası

En çok karşılaşılan sorunlardan birisi eklenti yükleme sonrası eklentilerin birbiri ile çakışması sonucu beyaz ekran hatası alma ve yönetim paneline erişememe sorunu bu sorunun çözümü için eklentileri pasif hale getirmeniz gerekli. Böylece panele erişim sağlayarak gerekli düzenlemeleri yapabilesiniz.

 

Bu sorunun çözümü ile ilgili 2 yöntem mevcuttur.

 

Birinci yöntem FTP veya sunucunuzun kontrol panelinde sağlanan dosya yöneticisi aracılığıyla eklentiler klasörünüzü sıfırlayın. Bu yöntem, eklenti seçeneklerini korur ancak eklentilerin manuel olarak yeniden etkinleştirilmesini gerektirir.

 

FTP veya sunucunuzun dosya yöneticisi aracılığıyla wp-contents klasörüne (dizin) gidin

FTP veya sunucunuzun dosya yöneticisi aracılığıyla “plugins” klasörünü “plugins.hold” olarak yeniden adlandırın.

WordPress yönetim eklentileri sayfanıza (/wp-admin/plugins.php) giriş yapın – bu, “eksik” olan tüm eklentileri devre dışı bırakacaktır.

FTP veya sunucunuzun dosya yöneticisi aracılığıyla “plugins.hold” adını yeniden “plugins” olarak değiştirin.

İkinci yöntem ise PHPMyadmin üzerinden yani veritabatı üzerinden müdahaledir.

 

wp_options tablosunda, options_name sütununun (alan) altında active_plugins satırını bulun

option_value alanını şu şekilde değiştirin: a:0:{}

WordPress Bakım Modu Hatası ve Çözümü

Bazen wordpress güncellemeleri sırasında “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.” yani “Zamanlanmış bakım dolayısıyla site uygun değil birkaç dakika içinde tekrar kontrol edin” şeklinde bir hata ile karşılaşırsınız. Bu siteye giren kullanıcıları güncelleme sırasında uyarmak için çıkan bir uyarı ancak bazen sistem hata verir ve ne güncelleme biter ne uyarı gider. Bu hata ve çözümü oldukça basittir.

 

Yine FTP hesabı üzerinden web sitenizin kök klasörüne eriştiğinizde burada ilgili uyarıyı vermek için sistemi bakım moduna alan “.maintenance” adında bir dosya göreceksiniz. Bu dosyayı sildiğinizde her şey düzelecektir.

Paylaş: