Alan Adı Yönlendirm...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Makale Alan Adı Yönlendirmeden Web Site Düzenleme

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
389 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Diyelimki bir web siteniz var ve yeni bir sunucuya taşımak istiyorsunuz. Ancak taşımadan önce düzenleme yapılması gerekli ve zaman alacak bu sırada site de yayına devam etmesi gerekli.

Bu durumda şöyle bir ihtiyaç doğuyor Websitemiz X Sunucuda yayında iken biz Web sitemizi Y sunucusunda düzenlemek isteyebiliriz.

Ancak alan adları bir sunucuya kilitlendiği için ikinci bir sunucuda düzenleme yapmak kendi bilgisayarınızda yapacağınız bir kaç değişiklik ile mümkün. Yapacağımız işlemin mantığını anlatmak gerekirse wordpress web sitemizi için taşımak istediğimiz sunucunun IP adresini bilgisayarımızda yapacağımız bir ayar ile alan adına bağlama ve bilgisayarı manipule etmekten geçmektedir.

Bunun için ise aşağıdaki düzenlemeyi yapmamız gereklidir.

  • Başlat menüsünden Not Defteri'ni sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırınız.
  • Dosya -> Aç menüsünden şu dosyayı açınız: c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (dosyayı görüp açabilmek için aç butonunun üstünden tüm dosyalar'ı seçiniz)
  • Açılan dosyada en alta şu 2 satırı ekleyip dosyayı kaydediniz(site IP adresini kontrol panelinizden görebilirsiniz):
    sitenizinipadresi siteadresiniz
    Örnek : 192.168.2.1 siteadresi.com
  • Tarayıcınızı tamamen kapatınız(sadece sekmeyi değil, tamamen tarayıcıyı) ve tekrar açınız.

Bu şekilde işlem yaptığınızda ve web sitesine girmek istediğinizde yeni sunucuya sizi yönlendirecek ve sitenizin alan adı buraya bağlanmış gibi görüntüleme alıyor olacaksınız. İşlem bittiğinde eklediğiniz satırları silerek gerçek görünüme geri dönmeniz tabiki mümkün.

Paylaş: