WP-Cron İşlemlerini...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Makale WP-Cron İşlemlerini Sunucuya Devir Etme

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
302 Görüntüleme
(@wordpresstr)
Gönderiler: 30
Yönetici Admin
Konu başlatıcı
 

Wp-Cron Nedir?

CRON işleri, WordPress sitenizdeki periyodik sabit zamanlarda, tarihlerde veya aralıklarla görevleri zamanlamak için kullanılır. Bazı WordPress cron işi örnekleri, yayınlanacak bir gönderi zamanlamayı, güncellemeleri denetlemeyi veya önceden tanımlanmış bir zamanlamaya göre çalışan bir yedekleme eklentisini içerebilir.

Bu işlemleri wp-cron çekirdeğinde yapmakta ve websitesine bu işi yaparken yük bindirebilmektedir. Bu işlemleri site hızına ve performansına etki etmesi açısından sunucuya devir edebilir.

Öncelikle wordpress üzerinde cron işlemlerini sonlandırmamız gerekli. Bunun için wp-config dosyası içerisinde aşağıda yer alan kod satırını ekleyerek cron işlerini wordpress üzerinde sonlandıralım.

define('DISABLE_WP_CRON', 'true');

Daha sonra CPANEL üzerinde Cron İşlemleri(Cron Jops) bölümüne giderek yeni bir cron işlemi oluşturun. Bu alanda ortak ayarları bölümünü 5 dakikada bir seçin.

Daha sonra alt bölümde yer alan "Komut" satırına aşağıda yer alan kodu yapıştırın.

wget -q -O -  https://buraya-sitenizi-yazin.com/wp-cron.php?doing_wp_cron  >/dev/null 2>&1

yukarıda kod içerisinde yer alan URL yi kendi web siteniz ile değiştirmeyi unutmayın ve ekle diyerek işlemi tamamlayın.

Böylece wordpress sistemi üzerinde yer alan zamanlı sorgu işlemlerini wordpress üzerinden alarak bu görevi sunucuya yükledik. Bu değişikliğin etkisini web sitenize giren kullanıcıların ortalama sayfa yükleme sürelerinde pozitif etki ederek göreceksiniz.

Bu konu 1 yıl önce. Erdinç Gür tarafından değiştirilmiştir
 
Gönderildi : 03/12/2022 7:26 pm
Paylaş: