WordPress İle Ücret...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

WordPress İle Ücretsiz Fotoğraf Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
300 Görüntüleme
(@wordpresstr)
Gönderiler: 29
Yönetici Admin
Konu başlatıcı
 

WordPress içinde yer alan optimizasyon seçeneklerinden en önemlilerinden biri fotoğrafların optimize edilmesidir. Bunuda genelde fotoğraf opitimizasyon eklentileri ile sağlamaktayız.

Google'da özellikle arama yaptığınızda genelde karşınıza popüler ve en çok indirilen eklentileri bulursunuz ancak bu eklentilerin çoğu maalesef ya boyut sınırı ya da düzenlenecek dosya sayısı sınırı olmakta, bir bölümü de fotoğrafları 3. parti sunuculara yükleyerek CDN hizmeti ile bu hizmeti sağlamakta.

En iyi optimizasyon şekli aslında wordpress içerisine dışarıdan optimize ederek fotorafları en başından opitimize haliyle yüklemektedir.

Bunun için web üzerinde Fotoğraf Sıkıştırma veya Image compresser şeklinde aramalar yaparak bir çok web sitesine erişebilirsiniz. Benim önerebileceğim toplu düzenleme için https://www.iloveimg.com/compress-image ve tekli ve en iyi optimize için ise https://squoosh.app/ web siteleridir. 

Bu web siteleri üzerinden yapılan sıkıştırmalar sonrası wordpress web sitenize yükleyeceğiniz fotoğrafları ücretsiz olarak Webp formatına dönüştürmenizi öneririm. Bunu da boyut ve adret sınırı olmadan yapabileceğiniz 2 eklentiyi size önereceğim.

Bunlardan biri Converter for Media – Optimize images | Convert WebP & AVIF ve diğer ise WebP Express eklentileridir. WebP formatı JPG ve PNG formatından daha üst düzey bir sıkıştırma boyutuna sahiptir ve tüm tarayıcılar tarafından desteklenmektedir. WebP formatından daha üst bir sıkıştırma formatı olarak AVIF formatı da mevcuttur. Ancak henüz tüm tarayıcılar tarafından desteklenmediğinden bu seçeneğin üzerinde şimdilik durmuyoruz. 

Fotoğraflarınızı bu şekilde yüklediğinizde fotoğraflardan kaynaklı hız probemlerini ortadan kaldırmış olacaksınız.

 
Gönderildi : 01/12/2022 10:22 pm
Paylaş: