Bildirimler
Tümünü Sil

Makale WordPress Temel Seo Ayarı Google Site Kit Kurulumu Nasıl Yapılır?

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
505 Görüntüleme
(@wordpresstr)
Gönderiler: 29
Yönetici Admin
Konu başlatıcı
 

WordPress içerisinde temel seo ayarlarından biri sitenize Google Analytics, reklamlar için adsense, ve en önemlisi arama konsoluna web sitenizi dahil ederek sitenizi google tanıtmaktır.

Bunun nasıl yapıldığını hızlıca anlatalım

Google Site Kit, WordPress sitesi yönetimi için Google hizmetlerine erişmenizi ve bu hizmetlerle etkileşimde bulunmanızı kolaylaştıran bir eklentidir. Aşağıdaki adımları takip ederek Google Site Kit eklentisini wordpress web sitenize kurabilirsiniz:

  1. WordPress yönetim panelinize giriş yapın ve "Eklentiler" sekmesine gidin.

  2. "Yeni Ekle" butonuna tıklayın ve arama kutusuna "Google Site Kit" yazın.

  3. Google Site Kit eklentisini bulun ve "Yükle" butonuna tıklayın. Daha sonra "Etkinleştir" butonuna tıklayın.

  4. Google Site Kit eklentisi yüklendi ve etkinleştirildi. Artık, bu eklentiyi kullanmak için bir Google hesabına ihtiyacınız olacak. Eğer bir Google hesabınız yoksa, öncelikle bir tane oluşturmanız gerekecektir.

  5. Google Site Kit eklentisini yapılandırmak için, WordPress yönetim panelinizde "Site Kit" sekmesine gidin ve "Başlat" butonuna tıklayın.

  6. "Google hesabını seç" sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada, Google hesabınızla oturum açın veya bir tane oluşturun.

  7. Google Site Kit'in hangi hizmetlerle iletişim kuracağını seçin ve "Devam Et" butonuna tıklayın.

  8. Google Site Kit, seçtiğiniz hizmetlerle iletişim kurmak için gerekli izinleri isteyecektir. Bu izinleri verin ve "Devam Et" butonuna tıklayın.

  9. Google Site Kit eklentisi, seçtiğiniz hizmetlerle bağlantı kurduktan sonra, yapılandırma işlemini tamamlayacaktır. Bu işlem bittiğinde, eklentinin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi alabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.

  10. Google Site Kit eklentisi kuruldu ve yapılandırıldı. Artık, Google hizmetlerine erişip bu hizmetlerle etkileşimde bulunabilirsiniz. Örneğin, Google Analytics verilerini görüntüleyebilir, Google Search Console raporlarını inceleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 18/12/2022 9:02 pm
Konu Etiketleri
Paylaş: