Bildirimler
Tümünü Sil

Makale Wordpress Admin Girişi Erişim Sorunu Çözümü

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Reactions
397 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Bugün sizlere bir müşterimin yaşadığı WordPress Admin Girişi erişim probleminin çözümü hakkında bilgi vermek istedim. Eski sürüme ait bir wordpress sitesindeki verileri yeni domaine taşımak isteyen müşteri WordPress’e ait verileri bir eklenti ile yedek almış. Elimizde siteyi taşımak için içerisinde wp-content alt dosyaları ve veritabanıda bulunan bir .wpress arşiv dosya uzantılı dosya mevcuttu.

 

Ben yedek sorunlarının yaşanmaması için genelde eklentiler ile yedek alınmasına karşıyım. Cpanel üzerinden ayrı ayrı yedek alınması ve saklanması her zaman yararlı olacağını düşünürüm.

 

Nitekim korktuğum başıma geldi ve dosyaları yeni siteye taşıdığımızda dosya yükleniyor görünmesine rağmen herhangi bir aksiyon alnmıyordu.

 

.wpress arşiv dosyasını açarak manuel kuruluma dönmeye çalıştım.

 

WP Admin Paneline Giremiyorum!

Dosyaları yükledim ve ardından veri tabanı kurulumuna geçtim. Gerekli URL düzenlemesini de yaptım. İşi kolaylaştırmak için toplu URL değişimini yapmak istedim. wp-admin paneline girdiğimde versiyon farklı nedeniyle veri tabanı güncellemesi istedi. Güncellemeyi yaptım ve Worpdress Admin paneli şöyle bir hata verdi….

 

Üzgünüm, bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor. (Sorry, You Are Not Allowed to Access This Page)

 

İnternette ve hatta Hostinger‘de yer alan tüm çözüm yollarını denedim ancak sonuç alamadım. Veritabanı üzerinden yeni bir admin/yönetici hesabı oluşturdum. Ancak buda maalesef yine aynı hatayı almama neden oldu.

 

Sorunun veritabanı güncellemesi ile bağlantılı olduğundan emindim ancak çözümü bulamamıştım.

 

WordPress Admin Girişi Erişim Sorununun Çözümü

En sonunda sorunu kullanıcı verilerine ait tüm dataları silerek ve yeniden oluşturarak WordPress Admin Girişi erişim sorunun çözüleceği sonucuna vardım. Ancak bunu yapabilmeniz için web sitesinde üyelerin bulunmaması gerekli. (Üyeler var olduğunda sorun nasıl çözülür ona ayrıca bakılması gerekli.) Sadece 1 2 yönetici hesabının var olduğunu düşünerek hareket ettiğimizi belirtmek isterim.

 

Öncelikle phpmyadmin üzerinde eski kurmuş olduğumuz veritabanını silin ve en son wordpress sürümü ile yeni bir veritabanı ve site bilgilerini oluşturun. phpMyAdmin de Oluşan veritabanı ile wp_users ve wp_usermeta (“wp_” prefix uzantısı farklı olabilir.) adlı tabloların içerisine girerek ayrı ayrı herhangi bir seçeneğe tıklamadan “Dışa Aktar” deyin.

 

Elimizde güncel temiz veritabanı tabloları olmuş oldu. Şimdi tüm veritabanını tekrar silerek yüklenmesi gerekli olan eski veri tabanını yeniden kurun. Kurulan veritabanı içerisinde wp_users ve wp_usermeta adlı tabloları silin ve ana veritabanı ekranında “İçe Aktar” diyerek yeni elde etmiş olduğumuz tabloları yükleyin.

 

Sorunun çözülmüş olması gerekli ve giriş yapabiliyor olmanız gerekli. Eğer halen problem devam ediyorsa erişimi etkileyen farklı bir faktör var demektir.

Paylaş: