Bildirimler
Tümünü Sil

[Çözüldü] Veri Tabanı Bağlantı Hatası

6 Gönderiler
2 Kullanıcılar
1 Reactions
9,390 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Merhaba  https://biosant.com.tr/  sitesinde hiçbi sorun yok ama  https://biosant.com.tr/en/  ingilizce kısmına geçince veri tabanına bağlanmıyor çözümü nedir acaba ? Desteğinizi rica ediyorum. Hata görselleri ektedir.

5 Cevap
1

Merhaba,

Kurulum sırasında aynı veritabaının kullanmak için ön ek olan wp_ ekini değiştirmeniz gereklidir.

Bu bir veritabına 2 web sitesi kurmanızı sağlar.

Ancak anladığım kadarı ile siz burada 2. web sitesini dil değişimi için kurup aynı verileri kullanmak istemekseniz ki bu bu şekilde mümkün değil.

Çünkü wp_options tablosu altında site adı yer alıyor. 2. kez bir alana wordpress kurarak bir yapılandırma yapmaya çalıştığınızda wp_opitons alanında yer alan site adını yeni siteye göre güncellemeniz gerekli ki bu sefer ilk site düşecektir. (Belki farklı bir yöntemi de söz konusu olabilir.)

Burada yer alan anlatım ile bir alan adı altına birden fazla wordpress kurulumunu yapabilirsiniz : https://www.youtube.com/watch?v=W9SWfCAG1bc

Bu yöntem çoklu dil değil. Çoklu site kurulumudur. Dil eklentileri ücretli olması nedeniyle böyle bir çözüm bulsalarda problemlere neden olabiliyor.

Polylang veya WPML ekelntileri ile daha sağlıklı site çevirileri yapabilirsiniz.

WPML eklentisini warez veya uygun fiyatlara temin edebilirsiniz. Yine bu konuda yardımcı olabiliriz.

0
Konu başlatıcı

Çözümünü biraz daha açıklar mısınız rica etsem

0

Bu işlem ile yapmak istediğinizi tam belirtirseniz yorum yapabilirim.

Bir alan adına /en uzantılı 2. bir dili eklentisiz eklemek istiyorsanız zaten videoda arkadaş detaylı anlatmıştır.

0
Konu başlatıcı

"Kurulum sırasında aynı veritabaının kullanmak için ön ek olan wp_ ekini değiştirmeniz gereklidir." demişsiniz bunu tüm tablolarda yaptıktan sonra site düzelecek mi ? Önceden stabil çalışıyordu bu aralar sitede hata almaya başladık. Eklenti ya da eklentisiz ile sıfırdan tekrardan çeviri yapmak istemiyoruz. Bu site üzerinden düzeltmek nasıl münkün açıklarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

0
Konu başlatıcı

Tabloları tekrardan adlandırınca düzeldi. 

Erdinç Gür 18/07/2024 12:56 pm

@ajans-7-24-serhat dönüş yapamadım. Anlatmak istediğim de o idi. Tablo prefix ön adını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Sorunun çözüldüğüne sevindim.

Paylaş: